De reden om te kiezen voor nieuwe auto onderdelen in plaats van gebruikte

Wanneer je op zoek bent naar auto onderdelen, kom je vaak voor de keuze te staan tussen nieuwe en gebruikte onderdelen. Maar wat is nu eigenlijk de reden om te kiezen voor nieuwe auto onderdelen? Omdat er nog weleens wat verwarring heerst op dit vlak, is het goed om hier eens wat verder in te duiken. Zo kun je bijvoorbeeld heel gemakkelijk online auto-onderdelen op kenteken bestellen, zodat je zeker weet dat alles past en ook geschikt is voor jouw merk en model auto.

Betrouwbaarheid en kwaliteit

Een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor nieuwe auto onderdelen is de betrouwbaarheid en kwaliteit die ze bieden. Nieuwe onderdelen zijn rechtstreeks afkomstig van de fabrikant en voldoen aan strenge kwaliteitsnormen. Dit betekent dat je kunt vertrouwen op de werking en duurzaamheid van deze onderdelen. Gebruikte onderdelen daarentegen hebben mogelijk al slijtage en kunnen minder betrouwbaar zijn. Daarom is het ook ons advies, om in het geval van bepaalde onderdelen te kiezen voor nieuw. Zo zijn de nieuwe accu’s van Bogijn niet alleen op volle capaciteit, maar heb je ook garantie en service, maar daarover vertellen we je hieronder meer.

Garantie en service

Een ander voordeel van nieuwe auto onderdelen is de garantie en service die je krijgt. Fabrikanten bieden vaak garanties op hun onderdelen, wat betekent dat als er iets mis is met het onderdeel, je het kunt laten vervangen zonder extra kosten. Daarnaast kun je bij vragen of problemen altijd terecht bij de klantenservice van de fabrikant. Kies je voor onderdelen die al gebruikt zijn, dan is de kans groot dat je geen of een korte periode garantie krijgt. De kans dat je dan zelf voor de kosten op moet draaien als er dan iets gebeurt, is vrij groot. Je kunt daarom beter wat meer betalen voor een nieuw onderdeel, dan dat je straks dubbele kosten hebt.

Compatibiliteit

Nieuwe auto onderdelen zijn specifiek ontworpen voor jouw merk en model auto. Dit betekent dat ze perfect passen en compatibel zijn met de rest van de auto. Gebruikte onderdelen kunnen daarentegen afkomstig zijn van verschillende merken en modellen, waardoor het lastiger kan zijn om een goede pasvorm te vinden. Dit kan problemen veroorzaken en extra kosten met zich meebrengen. Gelukkig kun je tegenwoordig gemakkelijk op kenteken zoeken naar de juiste onderdelen, maar is het vaak net even wat fijner om naar een garage te gaan.

Nieuwe technologieën en verbeteringen

De auto industrie staat nooit stil en er worden continu nieuwe technologieën en verbeteringen ontwikkeld. Nieuwe auto onderdelen profiteren van deze innovaties en bieden vaak betere prestaties en efficiëntie dan oudere gebruikte onderdelen. Het kiezen voor nieuwe onderdelen stelt je in staat om te profiteren van de nieuwste ontwikkelingen in de industrie. Zo kan het heel goed zijn dat je auto een stuk zuiniger wordt, maar kan het ook zijn dat je veel fijner rijdt. Reden genoeg dus om te kiezen voor nieuwe onderdelen en de tweedehands onderdelen te laten voor wat het is. Hoe aantrekkelijk het soms qua prijs ook is, je kunt beter kiezen voor zekerheid.