Led verlichting op jouw aanhanger

Er zijn in de auto en aanhangerwereld aardig veel nieuwe uitvindingen. Led verlichting is ook een van de nieuwere uitvindingen op aanhangergebied. In de aanhangerwereld zijn dus ook al verscheidene producten van led en er worden ook al aanhangers gemaakt met de led verlichting opgebouwd. In deze blog gaan wij jou informatie geven over aanhanger ledverlichting en wat de voordelen zijn.

Wat zijn voordelen van ledverlichting aanhanger?

Als je traditionele gloeilampen gebruikt, kunnen deze nog al snel kapot gaan. De voordelen van led verlichting begint al bij hoe zuinig ze zijn, er zijn vele male meer branduren. Ook verbruikt het dus minder energie maar geeft het meer licht dan gloeilampen. Led verlichting gaat ook niet snel stuk door trillingen tijdens het rijden. Ook oxideren de led lampen niet, dat betekent dat er geen roest kan ontstaan in de behuizing etc… Daarnaast wordt de led verlichting van een aanhanger ook niet warm.

Wat te doen bij led storing?

Er is waarschijnlijk één minpunt aan de led verlichting van een aanhanger. Bij het aansluiten van sommige ledlampen kan er storing ontstaan in de Canbus module van de auto. De Canbus is de boordcomputer die eigenlijk is ingericht voor het gebruik van gewone gloeilampjes. Alle functies van gloeilampen verbruiken meer stroom dan ledlampen, daarom denkt de canbus van de auto dat er storing is, dus die geeft een signaal af. De automatische weerstandmeting zorgt er dan voor dat sommige functies niet naar behoren werken. 

Hoe los je led storing op? Dat is dan de vraag. Het kan heel simpel. Je kan namelijk een control box aanschaffen, die zorgt ervoor dat geen enkele functie storing geeft. Je kan deze ook plug & play installeren op de aanhanger, je hebt namelijk een stekker die je in de auto kan steken en de andere kant een stekkerdoosje waar de stekker van de aanhanger in kan. Daarnaast kan je ook losse weerstanden gebruiken. Je plaatst altijd een losse weerstand op de functie van de massa en vervolgens nog één tussen elke storende functie. Dit is nog wel een klusje als je niet heel handig bent met draden aansluiten. 

Led verlichting met ingebouwde weerstanden

Om de storing volledig te voorkomen is er iets nieuws. Namelijk led lampen waarbij de weerstanden al ingebouwd zijn. Hierdoor hoef je niet met losse weerstanden aan de gang of een dure controlbox te kopen. De verlichting met ingebouwde weerstanden kan vaak ook gewoon plug en play aangesloten worden, je hebt ook geen andere hoofdkabel nodig die een storingsvrije functie heeft. Vaak kan je gewoon de oude nog houden, als deze nog in de juiste staat is natuurlijk. 

Meer led verlichting informatie nodig?

Weet je nog niet precies wat voor led verlichting jij nodig hebt? Neem eens een kijkje bij Aanhangwagendirect.nl, daar hebben ze een groot scala aan led verlichting. Daarnaast natuurlijk ook de traditionele gloeilampen, voor als je toch geen led verlichting wilt. Als je nog vragen hebt over verlichting of andere aanhanger gerelateerde vragen, kan je bij de klantenservice van Aanhangwagendirect terecht.